Будівельні об'єкти вводитиме в експлуатацію не держава, а приватники: в уряді назвали дедлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельні об'єкти вводитиме в експлуатацію не держава, а приватники: в уряді назвали дедлайн

Казна та Політика
782
У рамках містобудівної реформи планується, що вводити об’єкти в експлуатацію буде не держава, а юридичні особи.
Про це в інтерв’ю «Слово і діло» розповів міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.
Це стане можливим, коли відбудеться основний етап містобудівної реформи. Міністр очікує, що відповідний закон буде проголосований і підписаний в червні 2021 року.
«Ми плануємо на цьому етапі в рамках реформи ввести можливості прийняття в експлуатацію закінчених об’єктів будівництва юридичними особами, за прикладом успішної реформи нотаріату. Державна інспекція архітектури і містобудування буде приймати об’єкти категорії ССЗ підвищеної небезпеки (атомні електростанції, гідроспоруди, тунелі – те, що не стосується загального будівництва) та об’єкти всіх трьох категорій СС1, СС2 і СС3, що становлять державну таємницю. Юридичні особи будуть приймати об’єкти СС1, СС2, СС3, крім тих, хто я перерахував. Цей ринок буде повністю лібералізований. Звичайно, в разі прийняття закону», — розповів Чернишов.
«Якщо ви хочете здати будинок в експлуатацію — будь ласка, є професійні організації, які перевірять відповідність документів, наданних в систему: відповідність проєктної документації та інших документів», — додав міністр.
За його словами, запобіжником проти зловживань буде посилення відповідальності, в тому числі, юридичних осіб, які будуть здійснювати прийняття об’єктів в експлуатацію: разом з профільним законом будуть ухвалені зміни до Кримінального та інших кодексів.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас