Купівля квартири у новобудові: на що варто звернути увагу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купівля квартири у новобудові: на що варто звернути увагу (інфографіка)

Нерухомість
3984
Варто пам’ятати, що вкладаючи кошти у будівництво новобудови, людина не має права власності на квартиру і в майбутньому може отримати житло у власність лише після завершення будівництва та введення будинку в експлуатацію.
Про це пише Координаційний центр з надання правової допомоги.
Поради для людей, які хочуть інвестувати гроші у будівництво:
  • мати юридичний супровід;
  • перевірити інформацію про продавця, замовника будівництва і забудовника (генпідрядника). Інформацію про забудовника можна знайти на сайті Міністерства юстиції України (головне знати код юридичної особи), так можна дізнатися інформацію про юридичну особу, в тому числі чи не є вона у стадії банкрутства. Далі слід зайти до Єдиного державного реєстру судових рішень (у вільному доступі в мережі Інтернет), де можна дізнатися, чи забудовник є учасником судових розглядів;
  • перевірити наявність дозвільних документів на будівництво та їх зміст;
  • перевірити наявність прав на земельну ділянку, яка забудовується;
  • перевірити містобудівні умови та обмеження забудови;
  • перевірити схему продажу квартири.
Купівля квартири у новобудові: на що варто звернути увагу (інфографіка)

Як перевірити забудовника, щоб обрати найкращу квартиру

“Усі вказані схеми мають багато негативних сторін та жодна з них не гарантує отримання у власність житла у майбутньому”, – зазначають у Координаційному центрі з надання правової допомоги.
Об’єкт незавершеного будівництва може бути передано в іпотеку:
  • іпотека – вид забезпечення виконання зобов’язання нерухомим майном, що залишається у володінні і користуванні іпотекодавця, згідно з яким іпотекодержатель має право в разі невиконання боржником забезпеченого іпотекою зобов’язання одержати задоволення своїх вимог за рахунок предмета іпотеки переважно перед іншими кредиторами цього боржника у порядку, встановленому Законом України «Про іпотеку».
При цьому обтяження об’єкта незавершеного будівництва іпотекою підлягає державній реєстрації у встановленому законодавством порядку.
Після завершення будівництва будівля, житловий будинок або житлова квартира залишається предметом іпотеки відповідно до іпотечного договору.

Довідка Finance.ua:

  • Найпоширеніша проблема під час інвестування в нерухомість — це затримка здачі будинку. Як варто діяти, щоб отримати компенсацію в разі затримки здачі новобудови.
  • У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 5091 щодо гарантування прав на об’єкти нерухомого майна, який має захистити права інвесторів і навести лад на ринку нерухомості.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас