Вартість розмитнення легкових автомобілів хочуть зменшити на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість розмитнення легкових автомобілів хочуть зменшити на 30%

Особисті фінанси
4588
У Національній раді реформ запропонували нову модель розмитнення автомобілів, ввезених в Україну з-за кордону.
Про це повідомляється на сайті Офісу президента.
«Прогнозується, що протягом наступних п’яти років після впровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів буде зменшена на 30%. Розмитнити транспортний засіб буде можливо через портал державних послуг «Дія», — сказано в повідомленні.

Рейтинг кредитних карток для водіїв 🚗

Національна рада реформ також розглянула питання впровадження нової моделі розмитнення автомобілів. Було зазначено, що через українську митницю щорічно проходить близько 500 тис. автомобілів. В результаті маніпуляцій з вартістю транспортних засобів в кишенях хабарників осідає приблизно 150 млн дол., а втрати бюджету досягають 300−400 млн дол.
Тому пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями.
Прогнози. Протягом наступних п’яти років після впровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів буде зменшено на 30%.

Довідка Finance.ua:

  • 21 січня комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики схвалив законопроект № 3704-д. Він повинен врегулювати кризу, що склалася через суперечку між власниками нерозмитнених авто і поліцією, яка їх штрафує.
Хочете купити нове авто, але бракує коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе обрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас