Як повинна працювати накопичувальна пенсійна система в Україні - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як повинна працювати накопичувальна пенсійна система в Україні - депутат

Казна та Політика
364
Україні однозначно потрібен закон про накопичувальну систему. Але за рахунок надходжень накопичувальних пенсійних коштів неправильно підвищувати поточні пенсії солідарної системи, які не можуть збільшити через дефіцит бюджету.
Про це народний депутат Вадим Івченко заявив у ефірі Прямого незалежного, а також пояснив, в чому полягає перевага накопичувальної пенсійної системи.
«У чому плюс накопичувальної пенсійної системи? У тому, що ви з 20 років (потрібно вже привчати наших дітей) відкладаєте на пенсію на банківські рахунки, які захищені державою, які захищені золотовалютним фондом, щоб вони не втратили. І якщо ви пішли на пенсію і через два роки з вами щось раптом сталося, то ви свої кошти, які відклали до 100 років, передаєте своєму онукові. Або ви частково зняли і купили віллу, тому що ви накопичили за все життя, а частково забираєте або поклали під відсоток. Так діє вся система в світі», — розповів нардеп Івченко.
Хоча парламентарій упевнений, що Україні необхідно законодавство, яке регулюватиме створення накопичувальної пенсійної системи, але, на його думку, за рахунок неї не можна зараз підвищувати поточні пенсії в солідарній пенсійній системі.
«Однозначно, потрібно визнати, що нам потрібен закон про накопичувальну систему. Але тільки шахраї можуть запропонувати взяти у людей кошти через накопичувальну систему і підвищити пенсії в солідарній системі. Фактично це і пропонують, тому що сьогодні 160 млрд діра в бюджеті і немає можливості підвищити пенсії», — пояснив Івченко.
Нагадаємо, в лютому дефіцит Пенсійного фонду зріс до 4,5 млрд гривень. Його витрати перевищили надходження на 0,7 мільярда гривень у лютому 2021 року, з початку року дефіцит становить 4,5 мільярда гривень. Всього Фонд збільшив надходження за січень-лютий 2021 року на 6,5 млрд грн проти відповідного періоду 2020 року до 76,5 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала, що обов’язкова накопичувальна пенсійна система в 2021 році навряд чи запуститься. Також, за словами Лазебної, у разі запровадження накопичувальної пенсійної системи мінімальний розмір пенсій майбутніх пенсіонерів становитиме близько 7 тисяч гривень.
  • Міністр Лазебна запевнила, що розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити в 1,5−3 рази.

Як накопичити собі на пенсію 👛

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас