Понад 90% українців вважають тарифи на електроенергію, газ і тепло завищеними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 90% українців вважають тарифи на електроенергію, газ і тепло завищеними

Особисті фінанси
878
На початку березня 2021 року переважна більшість (93%) громадян України вважали, що тарифи на електроенергію, газ і тепло для населення є завищеними. Лише 3% вважають їх оптимальними, а 0,4% ˗ заниженими.
Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.
“Чим нижчим є рівень добробуту респондентів, тим частіше вони їх вважають завищеними — частка таких зростає від 81% серед тих, хто відповів, що загалом живе забезпечено, до 95% серед представників найбідніших прошарків”, – сказано в повідомленні.
На кого українці покладають відповідальність за зростання комунальних тарифів:
  • на уряд – 29%;
  • президента України – 24%;
  • 13% покладають відповідальність на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг;
  • 9,5% — на Верховну Раду України;
  • 7% — на енергетичні компанії;
  • 6% — на компанії, що надають комунальні послуги;\
  • 5% — на НАК «Нафтогаз України».
Як зазначається, чим нижчим є рівень добробуту респондентів, тим частіше вони покладають відповідальність за зростання комунальних тарифів на президента країни (частка таких зростає від 22% серед тих, хто відповів, що загалом живе забезпечено, до 33% серед тих, хто відповів, що їхній родині не вистачає грошей навіть на необхідні продукти) та на уряд (відповідно 25% і 36%). Із зниженням рівня добробуту знижується частка тих, хто покладає відповідальність на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (відповідно 18% і 4%) та на компанії, що надають комунальні послуги (відповідно 14,5% і 3%).

Довідка Finance.ua:

  • Борги населення України за житлово-комунальні послуги на кінець січня 2021 року зросли до 81 млрд грн — на 7,4 млрд грн.
  • Дві третини українців стверджують, що вартість комунальних послуг за січень 2021 року порівняно з груднем 2020 року зросла.
  • У споживача є можливість знизити розмір плати за комунальні послуги у разі їх відсутності або надання не в повному обсязі, а також зниження їх якості.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас