У Раді пропонують ввести новий вид пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують ввести новий вид пенсій

Казна та Політика
2803
Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді розглянути законопроєкт №3002а щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам, нагородженим Почесною Грамотою ВРУ або Грамотою ВРУ.
Про це повідомляється на сайті Ради.
Хто зможе отримати пенсію за особливі заслуги:
  • люди, які «за роки Незалежності України зробили вагомий особистий внесок у різних сферах життєдіяльності, що мають заслуги перед Українським народом у становленні та зміцненні країни як демократичної, соціальної, правової держави, сприяли забезпеченню прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму та громадянської злагоди в суспільстві, брали активну участь у законотворчій діяльності та були нагороджені почесною грамотою Верховної Ради України або грамотою Верховної Ради України».
Зазначається, що народні депутати підтримують відповідне внесення змін до закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», але поки що не можуть досягти згоди з приводу того, якою має бути ця пенсія — довічною або одноразовою.
Члени комітету також заявили про необхідність вироблення механізму позбавлення нагороди в разі наявності кримінального провадження.
«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Раді розглянути законопроєкт на пленарному засіданні», – ідеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • В Мінсоцполітики мають намір відв’язати частину виплат від прожиткового мінімуму та залишити тільки те, на що живе людина. Так сподіваються підвищити прожитковий мінімум та зробити його реальним.
  • У разі запровадження накопичувальної пенсійної системи мінімальний розмір пенсій майбутніх пенсіонерів становитиме близько семи тисяч гривень.
  • Особи, які готують документи для призначення пенсії, а також ті, хто вже отримує пенсію, стикаються з проблемою підрахунку страхового стажу. Нерідко виникає питання: як зараховується стаж до 1 січня 2004 року і після набрання чинності Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас