16 березня — останній день подання заяви для переходу на ЄП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

16 березня — останній день подання заяви для переходу на ЄП

Особисті фінанси
1655
Відповідно до Податкового кодексу України до платників єдиного податку, які належать до третьої групи, зокрема, належать юрособи — суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.
Про це повідомили у Територіальних органах ДПС у Житомирській області.
Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування.
Таку заяву можна подати не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. При цьому суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.
До поданої Заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою І «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. ХІV ПКУ.
Форми Заяви та Розрахунку затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.
Що ще треба знати:
  • відповідно до ПКУ за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку;
  • строк надання витягу з реєстру платників єдиного податку для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали Заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, — двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру;

Як закрити ФОП 💼

  • для підтвердження статусу платника єдиного податку третьої групи юридична особа отримує витяг в паперовому вигляді безпосередньо у контролюючому органі за місцем податкової адреси.
Тобто якщо платник хоче перейти на спрощену систему оподаткування з 2 кварталу 2021 року, то заяву потрібно подати не пізніше 15 березня 2021 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас