Які податки не сплачують юрособи-єдинники 3 групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які податки не сплачують юрособи-єдинники 3 групи

Особисті фінанси
836
Юридичні особи – платники єдиного податку 3 групи звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з деяких податків і зборів.
Про це повідомили у ДПС у Запорізькій області.
Які податки не треба платити юрособам-єдинникам 3 групи:
  • податок на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених, зокрема, абзацами другим і третім п.п. 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 Податкового кодексу України;
  • податок на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім податку на додану вартість, що сплачується, зокрема, юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку, визначену п.п. 1 п. 293.3 ст. 293 ПКУ;

Як закрити ФОП 💼

  • податок на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку третьої групи для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку).
Така норма визначена п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України.

Довідка Finance.ua:

  • Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Д.Гетманцев розповів, чи підвищать в Україні податки для ФОПів.
  • Голова ДПС Олексій Любченко вважає, що в Україні необхідно посилювати заходи і відповідальність за несплату податків, зокрема, притягувати до кримінальної відповідальності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас