Збільшення зайнятості жінок додасть $20 трлн до світового ВВП до 2050 року — дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення зайнятості жінок додасть $20 трлн до світового ВВП до 2050 року — дослідження

Світ
185
Скорочення гендерної нерівності в плані залучення в економічну діяльність жінок дозволить збільшити світовий ВВП на $ 20 трлн до 2050 року.
Про це йдеться в дослідженні, проведеному економістами Bloomberg.
У доповіді розглядаються 36 розвинених країн і країн з економікою, що розвивається, і аналізується вплив пандемії коронавірусу на представленість жінок у складі робочої сили. Згідно з результатами дослідження, в світі працевлаштовані лише 58,4% жінок у віці від 25 до 64 років у порівнянні з 92,1% чоловіків тієї ж вікової групи.
Зміни в політиці, спрямовані на збільшення частки працюючих жінок, здатні прискорити процес економічного зростання в найближчі три десятиліття, йдеться в доповіді. У числі таких змін називається розширення доступу до середньої освіти, надання допомоги в догляді за дітьми гнучкий графік роботи.
Це дослідження свідчить про те, що скорочення гендерного розриву на ринку праці має вирішальне значення для світової економіки на шляху відновлення після пандемії коронавірусу і в наступний період, зазначає Bloomberg. За останній рік багато жінок в США покинули роботу, щоб доглядати за дітьми в зв’язку з закриттям дитячих садків і шкіл під час пандемії.
Серед країн, проаналізованих в доповіді, найнижчий рівень участі жінок у трудовій діяльності зафіксований в Індії – 16,6%. Усунення розриву між показниками зайнятості чоловіків і жінок, за оцінками економістів, може збільшити ВВП країни більш ніж на 30% до 2050 року.
«Країни мають подумати і перебудувати свої економіки з тим, щоб мати можливість забезпечити додаткову робочу силу продуктивними робочими місцями, — вважає один з авторів доповіді, економіст Bloomberg Адріана Дупіта. — У багатьох країнах глибоко вкоренилися бар’єри, що заважають освіті та зайнятості жінок».
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас