Скільки «коштуватиме» водію зупинка на місці для інваліда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки «коштуватиме» водію зупинка на місці для інваліда

Технології&Авто
3040
Водіям іноді доводиться зробити зупинку «на кілька хвилин» на місці з позначенням «Водій з інвалідністю». Позаяк часто вільні лише ці місця.
Про це повідомляє Дорожній адвокат..
Та водій і не здогадується, що більшу частину зміни патрульні поліцейські або інспектори з паркування проводять саме в патрулюванні центральної частини міста в пошуку порушень вимог зупинки або стоянки.
Тому у водія, який зробив зупинку на місці для інваліда, є великі шанси поспілкуватися з поліцейським або інспектором з паркування.
Нагадаємо: Згідно ч.5 ст. 122 КУпАП «Зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, позначених відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку або стоянку тільки транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а також створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, в зупинці або стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака „Водій з інвалідністю“ — тягнуть за собою штраф від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
Як бачите, відповідальність за порушення правил зупинки на місцях для інвалідів є однією з найбільших.
Зокрема, зупинка або стоянка на місцях для водіїв з інвалідністю тягне за собою штраф від 1020 до 1700 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада прийняла законопроект, яким пропонується посилити відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху. Мінімальний штраф за найпоширеніші порушення пропонують підвищити до 510 гривень. Таке покарання хочуть ввести за: не пристебнутий ремінь, відсутність шолома у мотоцикліста; неосвітлений номерний знак; розмову по телефону за кермом без гарнітури; порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону.

ДТП. Що робити і чи можна покрити витрати?

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас