Перегляд програми МВФ для України можуть перенести на 3-4 квартал – прогноз Bank of America — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перегляд програми МВФ для України можуть перенести на 3-4 квартал – прогноз Bank of America

Казна та Політика
274
Перегляд програми МВФ для України може бути відкладений на 3-й (липень-вересень або 4-й (жовтень-грудень) квартал 2021 року.
Про це йдеться у прогнозі аналітиків Bank of America Global Research.
Експерти вважають, що завдяки низьким потребам у фінансуванні бюджету на початку року Україна може зосередитися на внутрішньому політичному порядку денному, водночас будь-який прогрес у перегляді програми може затриматися до третього або навіть четвертого кварталу 2021 року.
«Однак Україні все-таки буде потрібно зробити прорив у вирішенні бодай одного з питань, що залишилися, щоб розблокувати подальший прогрес у програмі», — йдеться в аналітичній записці Bank of America Global Research.
Аналітики прогнозують, що прогрес у реалізації «маяків» МВФ може бути досягнутий під час весняної сесії Верховної Ради, що дасть змогу домогтися прориву в переговорах до середини літа.
«Отже, ми, як і раніше, очікуємо, що Україна отримає як мінімум іще один транш з поточної програми цього року», — вважають в BofA.
Водночас в Bank of America Global Research зберігають прогноз зростання реального ВВП на 4,5% поточного року, хоча звертають увагу на волатильність деяких даних, на яких будується прогноз.
«З одного боку, потенційна стабілізація економічної ситуації дає змогу допускати можливість сильнішого зростання реального ВВП — до 5,5% ВВП і вище вже поточного року. З іншого боку, зростання може досягти лише 3,5% ВВП з огляду на стримувальні фактори, такі як сильніше відновлення показників імпорту», — йдеться у повідомленні.
Як очікують аналітики, до кінця 2021 року і в середньому за рік курс гривні становитиме 27 грн/долар, а наступного року — 27,5 грн/долар.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас