У МВФ озвучили умови для продовження переговорів з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ озвучили умови для продовження переговорів з Україною

Казна та Політика
1183
Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначив продуктивність переговорів з Україною в ході місії, що нещодавно завершилася, але назвав ряд проблемних питань, вирішення яких необхідно для продовження переговорів.
Про це повідомив представник МВФ Джеррі Райс в ході брифінгу.
«Обговорення були, я б сказав, продуктивними, але деякі питання залишаються невирішеними, і як тільки ми отримаємо більш детальну інформацію з цих питань, ми розраховуємо на співпрацю з владою і продовження наших обговорень. Поки точних термінів я назвати не можу», — сказав Райс.
У числі питань, що потребують вирішення, він назвав посилення управління банківським наглядом Національного банку, фіскальні ризики бюджетного дефіциту і зміцнення судової системи.
Нагадаємо, 9 червня 2020 року Рада директорів МВФ прийняла 18-місячну програму Stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19. 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.
Наприкінці листопада Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми Stand-by для України. Місія Міжнародного валютного фонду 11 січня 2021 року відновила в Україні роботу з перегляду програми Stand-by. У лютому 2021 року місія завершилася без прийняття рішення про перегляд програми Stand-by.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас