Люди готові на будь-яку роботу: рекрутер розповіла про зарплати в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люди готові на будь-яку роботу: рекрутер розповіла про зарплати в Україні

Особисті фінанси
8842
Найближчим часом в Україні не зростуть зарплати, а зараз ситуація така, що люди згодні на будь-яку роботу.
Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповіла гендиректорка рекрутингової компанії Альона Яковлева.
“Ситуація дуже змінилася, тому що ми зазнали пертурбацій, пов’язаних з карантином. Зараз погоджуються фактично на будь-яку роботу, будь-які підробки, від яких раніше відмовлялися. Якщо ви подивитеся на фріланс-роботи на сайтах про вакансії, ви помітите, що якщо раніше маляр погоджувався фарбувати стіну за 60 грн, то зараз ви знайдете пропозиції за 20, 30 грн”, – сказала Яковлева.
На думку експертки, у разі повного відкриття кордонів багато людей поїде на заробітки, а в Україні найближчим часом не варто чекати істотного підвищення зарплат.
“Думаю, що коли відкриють кордони, буде відтік людей, це логічно. Я ознайомилася зі статистикою Мінфіну, вони прогнозують підвищення на 15% зарплати. Але один коректний аналітик зробив хороше зауваження: яке зростання зарплати на 15%, якщо це навіть не покрило інфляцію за цей рік? Це смішно, у нас немає зростання зарплати і не буде його найближчим часом. ВВП немає, за рахунок чого ми повинні рости? Ми не виробляємо нічого”, – сказала Яковлева.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Держстату, в Україні середня зарплата знизилася до 12 337 грн у січні 2021 року після 14 179 грн у грудні 2020-го. Зниження порівняно з груднем становить 13,8%. Однак, окрім зниження зарплати, зростає і заборгованість з неї.
  • В Україні після завершення локдауну дистанційних вакансій стало менше. Навчений торішніми карантинними заходами ринок праці вже швидко реагує на зміни і так само швидко адаптується до них.
  • В Україні при багатозмінному режимі роботи встановлено доплату в розмірі 20% годинної тарифної ставки.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас