У Зеленського розповіли, з чим пов'язана затримка з кредитуванням МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського розповіли, з чим пов'язана затримка з кредитуванням МВФ

Казна та Політика
382
Радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко заявив, що програма співпраці з Міжнародним валютним фондом не припинена.
Про це він розповів в ефірі каналу “Україна 24”.
Устенко нагадав, що Україна очікує транш МВФ у 2021-му році.
“Програма у нас розрахована на 5 млрд доларів, 2,1 млрд ми отримали. І тут не проблема в тому, що нам потрібно виконати або не потрібно. Завдання в тому, що те, що прописано в програмі співпраці з МВФ – це ж прописано і в програмі самого Президента Зеленського: реформа судової системи, боротьба з корупцією і так далі”, — сказав він.
За його словами, виникли проблеми логістичного характеру.
“Як ми розуміємо в офісі президента, виникли проблеми навіть не технічного характеру, а логістичного, які виникли, тому що ти не можеш просто взяти і змінити українське законодавство. Щоб його змінювати, скажімо, щодо судової системи, Президент проводив багато зустрічей, говорив з експертами, це займало багато часу. І логістично ми не витримали того часу, який, як сподівалися, зможемо витримати”, – зазначив радник Президента.
Він розповів, що програма не була припинена.
“Щойно будуть проголосовані ініціативи Президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли виконати не тільки МВФ, а й українському суспільству”, – підкреслив Устенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас