Яких фахівців шукають роботодавці України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яких фахівців шукають роботодавці України (інфографіка)

Особисті фінанси
3266
З початку 2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Державної служби зайнятості, становила понад 133 тис. одиниць.
Про це повідомили у відомстві.
Які професії були найпопулярнішими у січні-лютому 2021:
  • найчастіше роботодавці шукали кваліфікованих робітників з інструментом – швачок, електромонтерів, електрогазозварювальників, слюсарів-ремонтників, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, монтерів колії, слюсарів аварійно-відбудовних робіт, пекарів та мулярів;
  • також популярними на ринку праці є вакансії для робітників з обслуговування, експлуатації та устаткування машин – водіїв, (водіїв тролейбуса та трамвая), трактористів, токарів, операторів заправних станцій, операторів (машиністів) котельної, машиністів екскаватора, водіїв навантажувача, машиністів крана, дорожніх робітників;
  • незмінним є попит на професіоналів – учителів та вихователів, провізорів, інспекторів та інженерів, економістів, лікарів, музичних керівників та психологів.
Яких фахівців шукають роботодавці України (інфографіка)
До топ 5 запитів від роботодавців належать також пропозиції для працівників сфери торгівлі та послуг – продавців, кухарів, охоронників, перукарів, офіціантів, а також – для некваліфікованих працівників. Йдеться про кур’єрів, підсобних робітників, вантажників, кухонних робітників, прибиральників та двірників.

Довідка Finance.ua:

  • Якщо пошукач хоче справити приємне враження під час знайомства з потенційним роботодавцем, на співбесіді потрібно не лише відповідати на запитання, а й самому їх ставити. У Державній службі зайнятості розповіли, про що краще запитати роботодавця.
  • На сайтах пошуку роботи розміщують вакансії тисячі компаній: як зрозуміти, яка з них підійде найбільше? Як не натрапити на шахрая, що лише скористається вашою роботою? Відповідь одна: потрібно перевіряти роботодавця. Експерти розповіли, де знайти інформацію про компанію та чим вона може бути вам корисна.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас