Про що варто запитати у роботодавця під час співбесіди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про що варто запитати у роботодавця під час співбесіди

Особисті фінанси
4044
Якщо пошукач хоче справити приємне враження під час знайомства з потенційним роботодавцем, на співбесіді потрібно не лише відповідати на запитання, а й самому їх ставити. У Державній службі зайнятості розповіли, про що краще запитати роботодавця.
  • 1. Варто запитати, яка форма працевлаштування пропонується. Це може бути трудовий договір або договір цивільно-правового характеру. Обидва варіанти законні, але обсяг гарантій за трудовим договором є ширшим.
  • 2. Уточніть, які завдання необхідно виконувати на цій посаді. Можливо, вони будуть дещо відрізнятися від того, чим ви займалися на попередній роботі.
  • 3. Експерти рекомендують також дізнатися у роботодавця, чи передбачає посада періодичні відрядження, необхідність працювати понаднормово або у вихідні.
  • 4. Не буде зайвим і поцікавитися, чи є в компанії соцпакет і що в нього входить. Іноді різні пільги та бонуси, які пропонує роботодавець, настільки привабливі, що на деякі моменти «закривають очі».

Довідка Finance.ua:

  • Спеціалісти розповіли, де знайти інформацію про компанію, на яку ви плануєте влаштовуватися на роботу, та чим вона може бути корисна. П’ять джерел, що допоможуть перевірити роботодавця — за посиланням.
  • Станом на 1 січня 2021 року на обліку в державній службі зайнятості перебувало 459 тисяч безробітних, а на одне робоче місце претендують 11 безробітних громадян.
  • До речі, на порталі «Дія» можна подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та заяву про призначення чи поновлення допомоги з безробіття.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас