Вітренко повідомив, що буде з тарифами на газ для населення після закінчення дії граничної ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко повідомив, що буде з тарифами на газ для населення після закінчення дії граничної ціни

Особисті фінанси
36059
Після 31 березня ціни на газ для населення не перевищуватимуть 6,99 грн за кубометр, незважаючи на закінчення дії рішення уряду про їх обмеження.
Про це в.о. голови Міненерго Юрій Вітренко сказав в інтерв’ю виданню Факти.
«Обмеження триватиме до кінця березня. Водночас ми вже напрацювали конкретні ринкові механізми, завдяки яким ціна і після закінчення цього періоду не перевищуватиме 6,99 грн. Навіть більше, ми вже визначили, як зробити так, щоб людям були зрозуміліші тарифи і їх легше було сплачувати. Приміром, люди скаржаться, що дві платіжки — це незручно та незрозуміло. Тому у нас є план, як перейти на одну», — заявив Вітренко.
Він додав, що у Міненерго є також «напрацювання, як зробити так, щоб усі українські споживачі в цій одній платіжці сплачували фактично однакову суму за розподіл і передачу газу», оскільки люди скаржаться на те, що ціни на газ відрізняються в залежності від області.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення 👛

«Мало того, розроблений механізм закладає підстави для зниження загальної суми, коли ми додаємо до ціни газу тариф на розподіл», — сказав в.о. міністра.
За його словами, планується також дозволити змінювати постачальника газу через мобільний додаток «Дія».
«Йдеться про так званий бот, простіше кажучи, механізм, який автоматично порівнюватиме вашу ціну з цінами інших постачальників і, якщо вона є вищою, рекомендуватиме змінити постачальника. Працюємо, аби у „Дії“ люди могли побачити, за що вони платять, з чого складаються ціна, тариф. Також, щоб як в рахунках, так і в цьому ж додатку було чітко вказано, яку суму субсидій надано державою», — розповів Вітренко.

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» встановила березневу ціну на газ у розмірі 6,86 гривні за кубічний метр з ПДВ та без вартості розподілу.
  • Більшість газопостачальних компаній оприлюднили свої ціни на березень. Вони прогнозовано не перевищують 6,99 грн за кубометр. Адже до кінця березня уряд запровадив дію граничної ціни.
  • В Україні можуть ввести річну ціну на газ для теплокомуненерго і населення.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас