В Україні можуть ввести річну ціну на газ для теплокомуненерго і населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести річну ціну на газ для теплокомуненерго і населення

Казна та Політика
1203
Антикризовий енергетичний штаб затвердив план дій щодо реалізації Меморандуму у сфері поставок теплоенергії та гарячої води.
Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті уряду.
Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, для забезпечення стабільної роботи підприємств теплопостачання в цьому і наступному опалювальному сезоні необхідно почати працювати за затвердженим планом, щоб визначити суми заборгованості цих підприємств перед операторами газорозподільних систем і визначити правильні шляхи покриття заборгованості.
“Варто розглянути можливість введення річного продукту вартості газу для ТКЕ і для громадян, або іншого ефективного механізму. Для цього потрібно, щоб профільні робочі групи розробили правильні рішення”, – цитує Шмигаля прес-служба уряду.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення 🧐

За підсумками засідання Антикризового штабу прем’єр-міністр дав доручення НКРЕКП спільно з держкомпанією “Нафтогаз України” верифікувати всі борги теплопостачальних підприємств. Водночас на базі Міністерства розвитку громад і територій і Міністерства енергетики мають бути визначені механізми погашення заборгованості та спільно з Міністерством фінансів знайдені джерела для їх фінансування.
Прем’єр-міністр також дав доручення першому заступнику міністра енергетики Юрію Вітренко організувати профільні наради з розв’язання окремих питань, що виникли в роботі енергетичної галузі.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд працює з міністерством енергетики та НАК «Нафтогаз» щодо запровадження річного продукту для стабілізації ціни на газ, а також ведуться переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проектів по здешевленню тарифів на газ і електроенергію.
  • Українці в середньому змушені витрачати 2,3 тисячі гривень на комунальні послуги за однокімнатну квартиру. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас