Банки зобов'язали розкривати держвиконавцям номери рахунків боржників — Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки зобов'язали розкривати держвиконавцям номери рахунків боржників — Мін'юст

Казна та Політика
3160
Виконавці отримали допуск до інформації про номери банківських рахунків боржників та залишок коштів на них.
Про це повідомив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.
«За результатами проведених спільних заходів Міністерства юстиції та Національного банку, а також досягнутих в ході них домовленостей, Нацбанком внесено зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління Нацбанку від 14 липня 2006 року № 267, які набули чинності 16 лютого 2021 р. Інформація, яку надаватимуть банки на вимогу виконавців стосовно наявності, стану рахунків боржника, відтепер в обов’язковому порядку повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках», — повідомив він.
За словами Гайченка, ці зміни не лише значно полегшать та прискорять роботу виконавців, а й стануть підставою для запровадження автоматизації такого процесу.
У цьому зв’язку Мін’юст розробляє зміни до відповідних нормативно-правових актів, прийняття яких найближчим часом надасть можливість автоматизувати процес отримання виконавцями номерів рахунків боржників-фізичних осіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках, поінформував заступник міністра.

Довідка Finance.ua:

  • Банк має право обмежити в користуванні власними коштами, якщо є кредитний борг (або неоплачені штрафи, аліменти чи інші зобов’язання).
  • Розраховуватися за покупки, поповнювати мобільний, платити за комунальні послуги — все це зручно робити з банківського рахунку. Проте, відкриваючи його та підписуючи договір з банком, варто спочатку уважно ознайомитися з умовами обслуговування.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас