На що необхідно звернути увагу, коли відкриваєте рахунок у банку (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що необхідно звернути увагу, коли відкриваєте рахунок у банку (інфографіка)

Особисті фінанси
3607
Розраховуватися за покупки, поповнювати мобільний, платити за комунальні послуги — все це зручно робити з банківського рахунку. Проте, відкриваючи його та підписуючи договір з банком, варто спочатку уважно ознайомитися з умовами обслуговування.
Про це повідомляє Міністерство юстиції.
На що необхідно звернути увагу:
  • на плату за обслуговування рахунку. Багато банків не стягують плату за обслуговування рахунку. Проте є винятки. Тому варто звернути увагу на цей пункт у договорі.
  • з’ясуйте комісію за зняття коштів у касі. Зазвичай, якщо ви знімаєте кошти в касі банку, який видав картку, комісія становитиме від 0% до 1,5% від виданої суми. Якщо ви знімаєте кошти в касі іншого банку, комісія може сягати до 2,5%, додатково може бути стягнуто фіксований платіж від 3 до 15 гривень. Якщо ви знімаєте кошти за рахунок кредитного ліміту, комісія становитиме близько 4−5%. Кошти у валюті зі свого валютного рахунку можна зняти лише в банку, який видав картку. Інші українські банки зможуть видати лише конвертовані в гривню кошти.
  • з’ясуйте комісію за перекази грошей. Вартість переказу коштів зазвичай становить від 0% до 1,5%. Часто, якщо ви переказуєте кошти на рахунок у вашому ж банку, комісія менша (або її немає взагалі), ніж під час переказу на рахунок у іншому банку. Деякі банки утримують фіксовану суму залежно від суми переказу. Як правило, це 3−5 грн. Під час переказу за рахунок кредитних коштів комісія становить не менше 4%;
  • перевірте наявність кредитного ліміту. Деякі банки автоматично встановлюють кредитний ліміт на поточні рахунки клієнтів.

Україна перейшла на IBAN. Що це означає? 🧐

«Коли ви перевірятимете баланс рахунку, то бачитимете загальну суму коштів з урахуванням кредитного ліміту. Так, ви можете користуватися кредитними коштами, навіть не знаючи про це. Якщо ви не потребуєте встановлення кредитного ліміту, відмовтеся від нього, коли підписуєте договір із банком», — радять у Мін’юсті.
На що необхідно звернути увагу, коли відкриваєте рахунок у банку (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Національне агентство з питань запобігання корупції роз’яснило, як правильно внести інформацію про банківські рахунки.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас