Мінсоцполітики перерахувало 322 млн грн компенсації за електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики перерахувало 322 млн грн компенсації за електроенергію

Особисті фінанси
199
Уряд продовжує працювати над розв’язанням тарифного питання. Тому Міністерство соціальної політики зробило перерахунок громадянам у якості компенсації за електроенергію.
Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«У лютому ми запровадили компенсації людям, у яких встановлене електроопалення. Цього тижня Міністерство соціальної політики вже перерахувало 322 млн грн компенсації за спожиту в січні електроенергію для понад 571 тисячі громадян. Як і було обіцяно, держава не залишить людей без підтримки», — зазначив Шмигаль.
Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради 29 січня депутати підтримали зміни до Держбюджету, що передбачають виділення 1,4 мільярда гривень компенсацій для домогосподарств із електроопаленням.

Довідка Finance.ua:

  • 27 січня Уряд затвердив рішення про введення компенсації за підвищення тарифів для тих громадян, у яких встановлено електроопалення.
  • Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що українці, у яких встановлено електроопалення, отримають компенсації за підвищення тарифу на електроенергію з 1 січня.
  • Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/кВт.год для населення на перші 100 кВт. год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.
  • В Україні після скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією українцям роздали грошові компенсації, розмір яких в середньому становив 560 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас