В Мінсоцполітики назвали середній розмір компенсації за тарифами на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінсоцполітики назвали середній розмір компенсації за тарифами на електроенергію

Казна та Політика
708
В Україні після скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією українцям роздали грошові компенсації, розмір яких в середньому становив 560 грн.
Про це на форумі «Україна 30» заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.
«Середній розмір компенсації – 560 грн, буде виплачуватись до квітня. Але зрештою це підтримка уряду людей, коли скасували тариф. У нас пільговий тариф був і на багатодітні сім’ї. Ми для них ще й розширювали програму субсидій», — сказала політикиня.
До 1 січня 2021-го сім’ї, які опалювали будинки електроенергією, могли платити за три тисячі кВт*год за тарифом 90 копійок за кожен. З 1 січня ціна виросла до 1,68 грн. У підсумку суми в платіжках могли збільшитися на кілька тисяч гривень.
Щоб отримати компенсацію, потрібно щоб у будинку або квартирі був встановлений тільки електричний котел.
Варто зазначити, що витрати на опалення електроенергією залежать від обсягів споживання. Наприклад, якщо на опалення будинку електричним котлом у середньому витрачати близько 2500 кВт*год електроенергії, до 1 січня доводилося платити 2250 грн, зараз за такий самий обсяг «струму» доведеться віддавати вже 4200 грн. Тобто сума в платіжці збільшиться на 1950 грн.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд на засіданні 20 січня схвалив спрямування 1,4 млрд грн на надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої в першому кварталі 2021 року, у зв’язку зі скасуванням окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (крім тих, які мають субсидію).
  • Компенсації виплачуватимуться людям, будинки яких обладнані електроопалювальними установками і у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання.
  • Компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Загалом це більше ніж 600 000 українських сімей.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас