Україна цьогоріч збудує і запустить в космос свій супутник, — Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна цьогоріч збудує і запустить в космос свій супутник, — Зеленський

Казна та Політика
723
Україна цьогоріч збудує і запустить супутник для моніторингу геопросторових даних.
Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає прес-служба Офісу Президента.
Він зазначив, що це “дуже потрібно для людей”.
“Прозора влада повинна бути прозорою. Якщо ви щось таке завантажуєте й робите прозоре – це повинно оновлюватися постійно. Воно має бути живе. Живе – це супутник. Так, ми поки що не маємо свого супутника, але побудуємо його й запустимо в цьому році”, – пообіцяв Президент.
При цьому він зазначив, що Державне космічне агентство наразі має укласти угоди, щоб отримувати дані із супутників партнерів доти, поки Україна не запустить власний.
Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявляв, що Україна веде переговори з компанією Ілона Маска SpaceX щодо спільного запуску супутника “Січ 2-1” в грудні 2021 року. У Державному космічному агентстві цю інформацію спростували. В агентстві вважають, що подібні заяви ставлять під загрозу завершення робіт по супутнику. При цьому там зазначили, що роблять “все можливе”, аби запуск супутника “Січ 2-1” в рік 30-річчя незалежності України відбувся.
Нагадаємо, Олег Уруський також заявив про необхідність прискорення реалізації проекту з виведення власного супутника на орбіту Землі.
Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський хоче до березня 2024 року запустити в космос українську ракету-носій. Для створення ракети хочуть залучати інвесторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас