«Тарифна комісія» хоче тотального перегляду комунальних боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Тарифна комісія» хоче тотального перегляду комунальних боргів

Особисті фінанси
1950
Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Ольга Бабій вважає за необхідне провести тотальний перегляд житлово-комунальних боргів.
Про це вона заявила під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Платіжка».
«Значна частина боргу — то необхідність провести пряму тотальну інвентаризацію всіх боргів споживачів перед надавачами послуг: коли виникли, глибина виникнення, період виникнення. Всі борги, які приростають. Навіть за європейською статистикою, мають не більше 2% за період», — зазначила вона.
При цьому Бабій також висловила переконання, що значна частина боргів виникає саме через відсутність комунікацій надавачів послуг зі споживачами.
«Кожен надавач послуг зацікавлений у тому, щоб йому платили своєчасно. Моя особиста точка зору: якщо тобі не платять, ти поганий надавач послуг. Ти не комунікуєш зі споживачем, ти з ним не розбираєшся, ти йому не пропонуєш розстрочку, ти не допомагаєш йому оформити субсидію. І от накопичені борги за спожиті послуги — це на 80% відповідальність надавачів послуг. Це відсутність довіри, відсутність прозорих тарифів» — зауважила вона.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас