75% українців не зможуть сплачувати за комуналку після січневого підвищення тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

75% українців не зможуть сплачувати за комуналку після січневого підвищення тарифів

Особисті фінанси
4520
З 1 січня 2021 р. в Україні вчергове були підвищені тарифи на газ і його розподіл, опалення, водопостачання та електроенергію. Як наслідок, по всій країні прокотилася хвиля протестів населення проти підвищення тарифів. При цьому заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у листопаді 2020 року збільшилася на 18,6% до жовтня і склала 60,5 млрд грн. (без урахування електроенергії).
Як свідчать результати січневого опитування Research & Branding Group, три чверті українців (75%) заявили про те, що не зможуть оплачувати рахунки після січневого підвищення тарифів, тоді як лише кожен шостий респондент (17%) вважає, що зможе їх оплачувати після підвищення. Ще 8% – не визначились.
75% українців не зможуть сплачувати за комуналку після січневого підвищення тарифів
Більш високий рівень готовності оплачувати рахунки після підвищення тарифів відзначається серед молоді до 30 років і жителів обласних центрів. Найменше тих, хто готовий оплачувати нові рахунки, серед українців старшої вікової категорії «60+» і жителів південних областей.
Чи ставляться з розумінням до цього підвищення? Дев’ять з десяти українців (91%) до підвищення тарифів поставитися з розумінням не готові, тоді як протилежної позиції дотримується лише кожен двадцятий житель країни (6%), а ще 3% – не визначились.
Дещо вища готовність поставитися до підвищення тарифів з розумінням у жителів південних областей, молоді та жителів обласних центрів.

Довідка Finance.ua:

  • До речі, ще одне опитування показало, що майже дві третини (64,9%) українців відчули підвищення тарифів на послуги ЖКГ у новому році. Також більшість опитаних вважають тарифи ЖКП завищеними.
  • У КМДА кажуть, що українці в середньому змушені витрачати 2,3 тисячі гривень на комунальні послуги за однокімнатну квартиру.
  • Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко пояснив, чому видобутий в Україні газ коштує 2,6 гривні, а продають по 6,99.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас