Україна розраховує на економічну угоду з Люксембургом: Шмигаль назвав пріоритетні галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує на економічну угоду з Люксембургом: Шмигаль назвав пріоритетні галузі

Казна та Політика
186
Україна зацікавлена у співпраці з Люксембургом у сфері інноваційних технологій та розвитку таких галузей, як IT-технології, кібербезпека, цифровий розвиток, а також відновлювані джерела енергії та космічна галузь.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з прем’єр-міністром Люксембургу Ксав’є Беттелом 12 лютого, передає пресслужба уряду.
«Люксембург є одним з лідерів у розвитку IT-технологій, і Україна зацікавлена в налагодженні двостороннього співробітництва в цій сфері», — підкреслив глава українського уряду.
Також Шмигаль повідомив, що Україна готова налагодити стабільну співпрацю з Люксембурзьким космічним агентством.
«Ми зацікавлені у двосторонньому співробітництві в галузі дослідження космосу і використання космічних ресурсів, в тому числі й в рамках міжнародного проєкту „Артеміда“, до якого наша держава приєдналася в листопаді минулого року», — сказав Шмигаль.
Прем’єр-міністр України зазначив, що Люксембург є одним з перспективних торгових партнерів і надійним інвестором в українську економіку. Серед кроків, які сприятимуть розвитку двосторонніх відносин між державами, за його словами, може стати укладення угоди про економічне співробітництво.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас