Україна продовжить розвивати ринкові відносини для зменшення впливу монополій — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продовжить розвивати ринкові відносини для зменшення впливу монополій — Шмигаль

Казна та Політика
168
Україна цьогоріч планує продовжувати системну боротьбу з корупцією і наближатиметься до стандартів ЄС.
Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом в Брюсселі.
«Ми маємо намір використовувати весь цей рік для ґрунтовної роботи, результатом якої має стати подальше практичне наближення України до стандартів ЄС. Одним з головних завдань для України і нашого уряду залишається, безумовно, боротьба з корупцією. Це системна боротьба, яка включає розвиток інститутів, зміну правил гри в різних секторах економіки, впровадження нових законодавчих ініціатив та актів», — сказав Шмигаль.
Він додав, що в 2021 році Україна продовжить розвивати ринкові відносини для зменшення впливу монополій. Шмигаль зазначив, що, зокрема, планується «запуск ринку землі, ефективна робота ринку газу, ринку інших послуг в нашій державі за найкращими стандартами ЄС».
Глава уряду додав, що стратегічним завданням для України є затвердження країни з успішною європейською демократією, з міцними державними інститутами і конкурентною економікою, інтегрованою в економічний і фінансовй простір Європейського Союзу.
Шмигаль зазначив, що серед тем, які обговорили з Домровскісом, було питання подальшої лібералізації торгівлі між Україною та ЄС, що сприятиме збільшенню взаємного товарообігу та подальшому зближенню економік.
Глава уряду підкреслив, що Кабмін залишається відданим курсу проєвропейських реформ і корінних внутрішніх перетворень у державі для того, щоб український бізнес продовжував активно виходити на ринок ЄС, щоб в Україну прийшли великі інвестиції та новітні технології.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас