Що варто знати про договір оренди землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що варто знати про договір оренди землі

Особисті фінанси
3933
В Україні триває земельна реформа. У землевласників, орендарів та потенційних покупців земельних ділянок виникає багато запитань. Зокрема, щодо договору оренди землі. У Міністерстві юстиції вирішили розповісти, як правильно укласти договір оренди землі.
Яку інформацію має містити договір:
  • про об’єкт оренди (його кадастровий номер, місце розташування та розмір);
  • дату укладення та строк дії договору оренди (строк дії договору оренди земельної ділянки не може перевищувати 50 років);
  • відомості про орендну плату із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду, відповідальності за її несплату, а також інші умови, встановлені за домовленістю сторін.
Сторони договору можуть домовитися про встановлення будь-якого розміру орендної плати, але не менше ніж 3 % визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки.
“Якщо договір не містить хоча б одну із цих істотних умов, у майбутньому він може бути визнаний неукладеним у судовому порядку”, – заявляють у Мін’юсті.
Внесення змін до договору. Вносити зміни до умов договору оренди землі можна за згодою сторін у письмовій формі шляхом укладення додаткової угоди. Якщо такої згоди немає, то спір вирішується в судовому порядку.

Довідка Finance.ua:

  • Нещодавно Департамент містобудування та архітектури КМДА оприлюднив в електронному вигляді всі містобудівні умови та обмеження, видані з 2011 року. Це понад 4 тисячі оцифрованих документів, які тепер можна переглянути онлайн на сайті містобудівного кадастру Києва.
  • Вартість одного гектара після відкриття з 1 липня 2021-го ринку сільськогосподарських земель складе близько $2 тис.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас