Як знайти документ на ділянку, яка вас цікавить (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як знайти документ на ділянку, яка вас цікавить (інфографіка)

Аграрний ринок
2825
Нещодавно Департамент містобудування та архітектури КМДА оприлюднив в електронному вигляді всі містобудівні умови та обмеження, видані з 2011 року. Це понад 4 тисячі оцифрованих документів, які тепер можна переглянути онлайн на сайті містобудівного кадастру Києва.
Про це повідомив Юрій Тацій, заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА та начальник управління адміністративних послуг.
Пошук необхідних містобудів займає всього декілька хвилин.
Як знайти документ на ділянку, яка вас цікавить (інфографіка)
На початку лютого цього року депутати прийняли закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо єдиної правової частки земельної ділянки та розташованого на ній об’єкта нерухомості».
Основні зміни: перехід права власності на будівлю є підставою для державної реєстрації прав на землю на покупця будівлі/житлового будинку — укладати окремий договір купівлі-продажу землі або переукладати договір оренди/суперфіцію/емфітевзису землі не потрібно. Також додали «об’єкти незавершеного будівництва» (право власності на такий об’єкт обов’язково повинно бути зареєстровано в держреєстрі речових прав на нерухомість) до переліку об’єктів, при продажу яких «автоматично» переходить право на землю.

Довідка Finance.ua:

  • Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко озвучив ціну української землі в 2021 році. Вартість одного гектара після відкриття з 1 липня ринку сільськогосподарських земель складе близько 2 тис. доларів. Але, за його словами, серед учасників ринку передумов до великого попиту на наділи немає.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас