Аналітики BofA та ING розповіли, чи вдасться європейській валюті «обіграти» долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики BofA та ING розповіли, чи вдасться європейській валюті «обіграти» долар

Валюта
1546
Незважаючи на нинішні проблеми долара, євро навряд чи зможе сповна скористатися загальною слабкістю американської валюти.
Таку думку днями висловили експерти нідерландської фінансової групи ING.
На думку аналітиків ING, найближчим часом європейській валюті навряд чи вдасться суттєво зміцнитися в парі з доларом: будь-яке зростання «європейця» до USD буде незначним.
Так, зазначають нідерландські експерти, американська валюта залишається під постійним тиском ультрам’якої монетарної політики ФРС США і може ослабнути на тлі введення нових фіскальних стимулів.
Проте, додають в ING, «європейцеві» в спробах вибитися в ключові лідери в G10 доведеться зіткнутися з низкою складнощів, навіть незважаючи на часткове послаблення жорстких карантинних обмежень в ЄС і деякі успіхи в питанні вакцинації.
Експерти Bank of America також не розраховують на «чудесне зміцнення» євро протягом як мінімум року. Згідно з їхнім прогнозом, до грудня 2021-го курс європейської валюти до долара знизиться до позначки 1,15 EUR/USD і залишиться таким до кінця 2022 року, тоді як раніше їхній прогноз припускав курс на рівні 1,25 EUR/USD.
Свою позицію експерти BofA пояснюють тим, що, по-перше, відновлення американської економіки, як очікується, протікатиме швидше, ніж зростання показників єврозони, а по-друге, в перспективі ФРС США, на відміну від ЄЦБ, почне посилювати свою монетарну політику.
Також аналітики продовжують ставити на «захисні» якості долара як в умовах пандемії, так і на тлі низхідної корекції ризикових активів.
За матеріалами:
ua-banker
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас