Збільшення видобутку газу є стратегічною метою на п'ять років — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення видобутку газу є стратегічною метою на п'ять років — Шмигаль

Енергетика
274
Збільшення видобутку газу до рівня повного покриття внутрішніх потреб держави є стратегічною метою в Україні на п’ять років.
Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час публічного обговорення проєкту Національної економічної стратегії-2030 на тему «Розвиток енергетичного сектору, видобувна промисловість та ефективний захист довкілля».
«Власний видобуток газу — це національна безпека. Забезпечення власного видобутку в наступні 5 років, збільшення його до того рівня, який дозволить забезпечити внутрішні потреби нашої держави, — це також стратегічна мета», — сказав Шмигаль.
Він також нагадав, що уряд підписав вісім угод про розподіл продукції на нафтогазових ділянках в Україні, що є одним із кроків для досягнення стратегічної мети зі збільшення видобутку газу.
Нагадаємо, 31 грудня минулого року Кабінет Міністрів підписав угоди про розподіл продукції з сімома компаніями на ділянках Балаклійська, Берестянська, Бузівська, Іванківська, Софіївська, Угнівська і Зіньківська. Ще одну угоду підписали 13 січня на ділянку Варвинська.
Група Нафтогаз заявила 4 лютого про початок реалізації Стратегії розвитку ресурсної бази, яка передбачає нарощування видобутку вуглеводнів удвічі впродовж наступних десяти років.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас