Міністр пояснив, чому Україна змушена купувати електроенергію у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр пояснив, чому Україна змушена купувати електроенергію у Росії

Енергетика
994
Україна змушена імпортувати електроенергію з РФ через спільні енергосистеми.
Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі 5 каналу.
“Зараз фізично наша система з радянських часів приєднана до російської та білоруської електросистем. У критичних ситуаціях з точки зору забезпечення електроенергією відбуваються вимушені тимчасові закупівлі електроенергії у тих, до кого ти приєднаний”, – заявив Кулеба.
“Тому постачання електроенергії з Росії є вимушеним тимчасовим кроком, жодним чином не свідчить про якусь переорієнтацію або заробляння грошей. Вдарили морози – підвищилася різко потреба в Україні – відбулися поставки”, – зазначив голова МЗС.
Також Кулеба підкреслив, що стратегія України полягає в повному “відрізі” від російської системи і до 2023 року стати частиною електромережі Європейського Союзу.
Міністр пояснив, чому був визначений саме такий термін: “Потрібно пройти технологічний шлях, потрібно привести свою систему у відповідність до європейських стандартів. Мої колеги з Міністерства енергетики рухаються цим шляхом. Наскільки мені відомо, 2023 рік – найраніший термін, коли можна підготувати свою систему до переходу на роботу на європейських стандартах”, – додав Кулеба.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас