У Нацбанку вважають, що підвищення облікової ставки у 2021 році є неминучим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку вважають, що підвищення облікової ставки у 2021 році є неминучим

Кредит&Депозит
2843
Більшість комітету з монетарної політики (КМП) Нацбанку схиляється до підвищення облікової ставки у 2021 році. Йдеться про помірне зростання до 6,5-7% протягом наступних місяців.
Про це йшлося під час засідання КМП щодо рівня облікової ставки, повідомляє пресслужба НБУ.
Члени КМП вважають, що підвищення облікової ставки посприятиме послабленню фундаментального інфляційного тиску. Крім того, це має покращити інфляційні очікування, а тому допоможе поступово сповільнити інфляцію та повернути її до цільового діапазону 5% +/-1 в.п. на початку 2022 року.
“Під час обговорення прогнозної траєкторії облікової ставки думки членів КМП також розділилися, хоча переважна більшість вважає підвищення облікової ставки у 2021 році неминучим”, – йдеться в повідомленні.
Проте декілька членів Комітету вважають, що підвищення облікової ставки не знадобиться, зважаючи на тимчасовий характер проінфляційних чинників та ймовірне надходження іноземного капіталу. Останній чинник, імовірно, зможе дозволити НБУ навіть дещо знизити облікову ставку до нового рекордного рівня.
Нагадаємо, Правління Національного банку 21 січня ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас