НБУ оголосив рішення щодо облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оголосив рішення щодо облікової ставки

Кредит&Депозит
2508
Правління Національного банку сьогодні, 21 січня, ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
«Національний банк залишається відданим своєму зобов’язанню щодо досягнення цілі щодо інфляції. Подальша монетарна політика спрямовуватиметься на забезпечення належного балансу між реакцією на інфляційні ризики та підтримкою відновлення економіки», — ідеться в повідомленні.
У 2020 році інфляція прискорилася до 5% і досягла центральної точки цільового діапазону.
«Упродовж минулого року інфляція переважно перебувала нижче цільового діапазону 5% ± 1 в. п. Падіння світових цін на енергоносії, а також зниження попиту на непершочергові товари й послуги стримували зростання цін під час пандемії. Водночас наприкінці року інфляція очікувано прискорилася. Це зумовлювалося динамічним відновленням світової економіки, подальшим збільшенням внутрішнього споживчого попиту, а також подорожчанням енергоносіїв та окремих продуктів харчування. В результаті, в грудні інфляція повернулася в цільовий діапазон», — повідомляють у Нацбанку.
Зважаючи на баланс ризиків, здебільшого тимчасовий характер проінфляційних факторів, а також слабку інвестиційну активність та пригнічені настрої бізнесу на тлі посилення карантину, Правління Національного банку зберегло облікову ставку незмінною в січні 2021 року — на рівні 6%.

Довідка Finance.ua:

  • 22 жовтня і 10 грудня Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
  • 3 вересня правління Національного банку також ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас