В Україні по-новому оподатковуватимуть міжнародні посилки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні по-новому оподатковуватимуть міжнародні посилки

Казна та Політика
4604
Верховна Рада ухвалила за основу проєкт закону № 4278 про внесення змін до Податкового кодексу, який дозволяє ввезення посилок вартістю до 150 євро без мита та податку на додану вартість (ПДВ).
Проєкт закону №4278 підтримали 346 народних депутати.
Як ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту, пропонується привести у відповідність положення Податкового та Митного кодексів України в частині визначення бази оподаткування ПДВ та митом у разі ввезення товарів на територію України міжнародними поштовими та експрес-відправленнями.
Що саме пропонують:
  • базою оподаткування ПДВ встановити частину митної вартості або частину фактурної вартості посилок, яка перевищує 150 євро.
Проєкт закону також встановлює можливість відстрочення сплати податку на додану вартість — протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 лютого 2021 року Укрпошта приєднується до світових поштових операторів, які обмінюються попередніми електронними митними даними про міжнародні поштові відправлення з товарними вкладеннями.
  • Міністерство цифрової трансформації спільно з CDTO Держмитниці Євгеном Єнтісом трансформує митну систему. Нові цифрові проєкти роблять її більш зручною, прозорою, без корупції та орієнтованою на людину.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас