Міжнародні відправлення Укрпоштою без рукописних папірців: що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні відправлення Укрпоштою без рукописних папірців: що зміниться

Фондовий ринок
1324
З 1 лютого 2021 року Укрпошта приєднується до світових поштових операторів, які обмінюються попередніми електронними митними даними про міжнародні поштові відправлення з товарними вкладеннями.
Для цього клієнти пошти мають оформлювати митні декларації онлайн у особистому кабінеті користувача, мобільному застосунку чи системі АРІ.
Дана вимога поширюється на оформлення митних декларацій на міжнародні відправлення з товарними вкладеннями, що відправляються в рекомендованих бандеролях, посилках, рекомендованих дрібних пакетах, мішках «М», міжнародних поштових відправленнях з оголошеною цінністю. З березня до даного списку приєднаються і міжнародні відправлення EMS, що також стануть доступними для оформлення онлайн.
Користувачам, які прийдуть до відділення з паперовими деклараціями, буде запропонована додаткова послуга з передруковування даних з таких декларацій. Вартість додаватиметься до вартості тарифу відправлення.
«Автоматизація всіх процесів в Укрпошті – це не тільки скорочення часу обслуговування у відділені, але й основа для прискорення всіх необхідних митних процедур та сортування в країнах призначення. Так більшість популярних країн для українського експорту повідомили про свої наміри оброблювати відправлення без попередніх митних даних лише в другому пріоритеті. Укрпошта зробить все можливе, щоб відправлення українських експортерів оброблювалися першочергово. Крім того це гарний привід зекономити на тарифі, позаяк при оформлені онлайн є welcome-бонус в 3%. Для найпопулярнішого виду відправлення „дрібний пакет“ з 2018 року діє накопичувальний бонус до 15%», — зазначила Юлія Павленко, директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти.
Відповідно до статей Регламенту Конвенції Всесвітнього поштового союзу та нових нормативних митних документів ряду країн поштові оператори зобов’язані переходити на використання попередніх митних даних в електронному виді. Відправлення, на яких не буде електронної інформації, на сортуванні в Укрпошті та країнах-отримувачах будуть оброблювати у другу чергу. До того ж поштові оператори інших країн залишають за собою право зовсім не приймати такі міжнародні відправлення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас