Українці зможуть взяти житло в іпотеку під фіксовану ставку 7% — Парцхаладзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть взяти житло в іпотеку під фіксовану ставку 7% — Парцхаладзе

Нерухомість
5233
На одного українця припадає 24 кв. м житла, а 70% житлового фонду в Україні — застаріле.
Про це заявив президента Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.
«Для того щоб вийти на європейський рівень забезпечення сучасним і якісним житлом, де на одного мешканця припадає близько 60 кв. м, треба побудувати мінімум 2 млрд квадратних метрів житлової нерухомості. Цей обсяг з нинішніми темпами ми будуватимемо ледь не 200 років», — зазначив він.
За словами Президента КБУ, збільшити обсяги будівництва вже в найближчі 2−3 роки можливо шляхом створення зручних умов іпотечного кредитування. Влада підтримує цей напрямок, про що говорить створення компанії Укрфінжитло за аналогом американської практики.
Завдяки цій програмі, українці зможуть взяти житло в іпотеку на термін понад 25 років і під фіксовану ставку 7% на всі періоди.
«Важливо, що держава має намір запустити іпотеку, адже будівельна галузь — це один із драйверів економіки. Мультиплікатор інвестицій в будівництво становить приблизно 6, тобто кожна гривня, вкладена в сектор, акумулює додаткові 6 гривень для економіки», — підкреслив він.
Лев Парцхаладзе поінформував: «Базові 2,7% ВВП від будівництва спочатку трансформуються в додаткові 6.2% ВВП операцій з нерухомим майном. Щонайменше стільки ж виробничих операцій, прямо пов’язаних з будівельним сектором, закладено в інших статтях ВВП. Також це більше 20-ти дотичних професій, пов’язаних із будівельними проектами».
Президент КБУ наголосив, що потрібно створити інструмент, який буде вигідний для всіх — громадян, бізнесу та держави.

Довідка Finance.ua:

  • Цього року банки планують видати в півтора рази більше іпотечних кредитів, ніж у 2020.
  • Уже найближчим часом процентна ставка за іпотечними кредитами в Україні може знизитися. Цьому посприяють зміни в правилах моніторингу фінансового стану позичальника, які на найближчий час анонсував голова Нацбанку Кирило Шевченко.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас