Поліція тепер зможе штрафувати власників авто на єврономерах на місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція тепер зможе штрафувати власників авто на єврономерах на місці

Особисті фінанси
2037
Національна поліція дістала доступ до електронної бази Державної фіскальної служби, а тому тепер може перевіряти статус автомобілів на іноземних номерах. За фактом, це означає, що поліцейські отримали право штрафувати власників авто на єврономерах на місці.
Поки що система працює в тестовому режимі в Харківській області, але найближчим часом буде запущена по всій Україні, пише сайт «Сьогодні».
Розміри штрафів:
  • розмір першого штрафу — 8,5 тис. гривень;
  • за повторне порушення — штраф 17 тис. гривень або позбавлення водійських прав на рік.
Покарання накладається за керування авто на іноземній реєстрації, яке вчасно не покинуло межі України, і за керування автомобілем на єврономерах не тією людиною, що ввезла авто в Україну.
Раніше поліцейські могли гальмувати власників авто на єврономерах тільки за порушення Правил дорожнього руху, а застосовувати санкції за прострочення ввезення могли тільки працівники митниці, що не мали права зупиняти авто. Тому співробітники двох органів працювали в парі: одні гальмували, другі – накладали стягнення.
Поліцейські зараз зобов’язані зупиняти автомобілі для перевірки, якщо до них надходила інформація, що за кермом може бути порушник. Втім, якщо такої інформації не було, у правоохоронців все одно є право зупинити машину.
Як заявляв голова МВС Арсен Аваков, такі заходи допоможуть притягувати до відповідальності порушників.
При цьому раніше у Верховній Раді придумали нові податкові пільги для «єврономерів» — запропонували звільнити від оподаткування при імпорті автомобілів в Україні пільговиків і власників «єврономерів», які ввезли машини до 1 вересня 2020 року. Про це йдеться в законопроекті № 4172.

Довідка Finance.ua:

  • Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, поліцейські можуть штрафувати водіїв авто на іноземних номерах за те, що керована ними машина була ввезена на митну територію України іншою особою.
  • В Україні система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху тепер розпізнає і автомобілі на іноземній реєстрації.
До речі, якщо вам необхідний кредит, але ви бажаєте заощадити свій час — скористайтеся спеціальним сервісом підбору кредитів від Finance.ua. Переходьте за посиланням. Вибирайте зручний варіант.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас