В Україні перевірять тарифи на газ, опалення та громадський транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні перевірять тарифи на газ, опалення та громадський транспорт

Казна та Політика
545
Президент України Володимир Зеленський вимагає провести повний аудит діючих тарифів в Україні. Він доручив провести аудит заступнику керівника Офісу президента Кирилу Тимошенку.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
«Враховуючи появу в публічному просторі різних спекулятивних заяв щодо формування тарифів на рівні міст і сіл країни, а також безпідставні спроби окремих представників місцевої влади обґрунтувати перед суспільством додаткове зростання тарифів понад рівень, який уже викликає значні питання з точки зору справедливості, Глава держави доручає заступнику керівника Офісу Президента України Кирилу Тимошенку, відповідальному за регіональну політику, провести повний аудит наявних тарифів у місті Києві та в усіх областях України, зіставити ціноутворення за різні проміжки часу, а також отримати вичерпні роз’яснення від відповідних керівників на місцях щодо завищених тарифів та щодо тарифної політики в цілому. Передусім це стосується саме тарифів на опалення, побутовий газ та користування пасажирським транспортом», — ідеться в повідомленні.
Як зазначається, окрему увагу слід приділити таким специфічним непрозорим «тарифним проектам» окремих очільників міст, як стягнення коштів за евакуацію авто, за користування загальнодоступними частинами громадського простору тощо.

Довідка Finance.ua:

  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила зниження тарифів на розподіл газу для 14 облгазів.
  • Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає за необхідне створити в країні єдину інформаційну базу вразливих споживачів, яка буде містити повну інформацію про їхні доходи, обсяги та вартість спожитого природного газу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас