Облгази у 14 областях знизили тарифи на розподіл газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облгази у 14 областях знизили тарифи на розподіл газу

Особисті фінанси
3177
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила зниження тарифів на розподіл газу для 14 облгазів.
Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в Telegram.
Зниження склало 5-30%, тарифи цих компаній тепер складатимуть 1,66-1,79 грн (без ПДВ).
Відповідне зниження стосується компаній, у яких тарифи були суттєво вищими, аніж у середньому по країні. Здебільшого це невеликі облгази, у яких не спрацьовує економія на ефекті масштабу.
Які це компанії: ПрАТ «Гадячгаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», ПрАТ«Коростишівгаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Полтавагаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», ПрАТ «Уманьгаз», АТ «Харківгаз», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Газовик».

Довідка Finance.ua:

  • Уряд опублікував постанову №25 від 18 січня 2021 року, яка передбачає запровадження граничної ціни на газ для населення в 6,99 грн за кубометр з 1 лютого по 31 березня 2021 року.
  • За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%.
  • Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що українці не залишаться без газу. Також він запевнив, що віялові відключення електроенергії не плануються.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас