Шмигаль повідомив, чи будуть віялові відключення електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль повідомив, чи будуть віялові відключення електрики

Енергетика
966
Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що українці не залишаться без газу. Також він запевнив, що віялові відключення електроенергії не плануються.
Про це він розповів в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.
Прем’єр-міністр відповів на запитання, чи не виникне ситуація, що люди залишаться без газу в разі, якщо облгаззбути відмовляться постачати за зниженою ціною.
“Ні, це неможливо. Ці речі врегульовані законом.” Нафтогаз “готовий до таких ситуацій. Тобто, якщо йде відмова когось поставляти по даній ціні, то “Нафтогаз” як постачальник останньої надії по 6,99 грн за куб. м. буде поставляти газ людям”, – запевнив глава уряду.
Шмигаль також заявив, що відключення світла не плануються. Він підкреслив, що енергосистема України зниження температури пройде стабільно.
“Для цього є всі передумови. Єдина складність, яку сьогодні переживає енергетична система – це низькі залишки вугілля на складах вугільних ТЕС… в разі потреби відбудеться запуск газомазутних блоків, а також переведення вугільних блоків на спалювання газу. Тобто всі до цього готові”, – заявив прем’єр.
Глава уряду запевнив, що ситуація не є критично складною.
“Ми до “віялових відключень”, як до механізму збалансування енергосистеми, вдаватися не повинні і не будемо. Тому хочу всіх заспокоїти, що ситуація непроста, але вона і не є критично складною”, – сказав він.
Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення обмежити ціну на газ для населення. Вона буде діяти як мінімум до кінця березня.
Так, радник президента з питань економіки Олег Устенко в коментарі РБК-Україна розповів, що ідея обмежити ціну на газ не повинна сприйматися як відмова від ринку газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас