Обміняти долари тепер можна в терміналах самообслуговування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обміняти долари тепер можна в терміналах самообслуговування

Особисті фінанси
12568
Українці зможуть міняти долари через банківські термінали. Така можливість передбачена черговою валютною лібералізацією від Нацбанку, і прописана в постанові регулятора № 3 від 15 січня 2021 року.
Фінансові організації, які володіють терміналами самообслуговування, причому не тільки в будівлі банку, але і, наприклад, на території ТЦ, можуть надавати послуги по «безконтактного» обміну інвалюти на гривню.
Іншими словами, ті, хто бажає, зможуть ввести в апарат долари, а термінал обміняє їх за діючим курсом і зарахує на бажаний рахунок в гривні.
При цьому зворотна операція поки неможлива: отримати на руки долари або євро подібним чином неможливо.
«Думаю, в майбутньому валютне законодавство буде і далі спрощуватися, внаслідок чого клієнти отримають можливість здійснювати необхідні операції без обов’язкового походу в відділення банку, а банкіри — знизять витрати, що позитивно позначиться на загальній вартості послуг. В цілому, це загальносвітова практика», — розповів UBR.ua аналітик ТелеТрейд Сергій Родлер.
При цьому, як розповіли нам в Приватбанку, міняти долари через їх термінали самообслуговування можна вже не перший рік. Так, $5 можуть не поміняти, але починаючи з $10 — цілком.
«Ця послуга не те щоб дуже популярна, але люди періодично нею користуються. В період локдауну більш популярний онлайн-обмін. Якщо до обмежень фізичний обмін валют і онлайн, грубо кажучи, ділилися 50/50, то зараз чаша терезів переважила в бік онлайн досить сильно», — зазначив у розмові з UBR.ua керівник прес-служби Приватбанку Олег Серга.
При цьому в терміналах Привату можна і купити валюту, шляхом здавання готівкової гривні і зарахуванням безготівкових коштів на картку.
У проводках ці операції виглядають як поповнення картки клієнта (гривнею або валютою в термінал, а потім йде вже безготівкова конвертація на картку клієнта, як в Приват24).

Довідка Finance.ua:

  • Нацбанк скасував низку валютних обмежень для бізнесу. Раніше такі операції здійснювалися тільки з метою хеджування ризиків зміни курсу іноземної валюти зао експортно-імпортними операціями і за кредитними договорами, а також для придбання юридичними особами-нерезидентами облігацій внутрішньої державної позики України.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас