Нацбанк відтермінував на пів року автоматизацію фінмоніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк відтермінував на пів року автоматизацію фінмоніторингу

Особисті фінанси
1233
Національний банк відтермінував на шість місяців строки для налаштування та автоматизації процесів у сфері фінансового моніторингу для банків та небанківських фінустанов.
Про це повідомили у пресслужбі регулятора.
Термін: відтепер вони зобов’язані це зробити не пізніше 30 червня 2021 року. Раніше передбачалося, що банки та фінустанови мали привести свої процеси у відповідність до вимог Положень про здійснення фінмоніторингу не пізніше 31 грудня 2020 року.
Чому змінили? Графік було змінено з урахуванням потреби банків та небанківських фінустанов у додатковому часі для розроблення програмного забезпечення, зокрема й через карантин.
“Так, на сьогодні значна кількість ІТ-компаній, які розробляють необхідне програмне забезпечення, працюють у дистанційному режимі або в скороченому штаті через значний рівень захворювань”, – зазначили у відомстві.
Кого стосується нововведення:
  • банки й платіжні системи, які здійснюють перекази коштів у режимі онлайн, повинні налаштувати систему автоматизації процесів із фінмоніторингу;
  • для решти небанківських фінустанов наявність системи автоматизації має рекомендаційний характер.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, що в зв’язку з уведенням у дію 28 квітня 2020 року нових вимог законодавства з питань фінансового моніторингу Національний банк затвердив Положення про здійснення банками фінансового моніторингу (постанова правління Національного банку № 65) та Положення про здійснення установами фінансового моніторингу (постанова правління Національного банку №107).
  • Положеннями, зокрема, передбачено, що банки та небанківські установи мають налаштувати та автоматизувати свої процеси у сфері фінансового моніторингу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас