Голова НБУ назвав головну умову для збереження макростабільності в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ назвав головну умову для збереження макростабільності в Україні

Казна та Політика
617
Фінансовий сектор проходить кризу з суттєвим запасом міцності. Ключовою умовою для збереження макростабільності в Україні залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Про це сказав голова Національного банку України Кирило Шевченко під час міжнародної конференції The Central & Eastern European Forum 2021, повідомляє пресслужба НБУ.
“Україна увійшла у коронакризу у значно кращому стані, ніж це було під час світової фінансової кризи 2008 року. Зростання ВВП було стабільним, інфляція та дефіцит поточного рахунку були помірними, НБУ мав достатні резерви, а банківський сектор та державні фінанси були здоровими”, – сказав Шевченко.
Як зазначив голова НБУ, у 2020 році інфляція потрапила до цільового діапазону НБУ +/- 1 в.п., міжнародні резерви у 2020 році сягнули восьмирічного максимуму – 29,1 млрд доларів. Крім того, падіння ВВП виявилося нижчим, ніч очікувалося. Якщо навесні прогнозувалося зниження ВВП на 6%, однак за даними Мінекономіки за 11 місяців падіння було не таким глибоким – 4,7%.
“Ключовою умовою для збереження макростабільності в Україні залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. Сьогодні перемовини з нашими партнерами тривають. Реалізація програми Stand-by дасть змогу забезпечувати макроекономічну стабільність, необхідну для впевненого та безперервного відновлення української економіки”, – резюмував голова НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас