Приплив іноземних інвестицій в Україну зупинився - Данилишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приплив іноземних інвестицій в Україну зупинився - Данилишин

Казна та Політика
1049
Рахунок поточних операцій платіжного балансу за 11 місяців 2020 року був сформований із профіцитом на рівні 6,8 млрд доларів США, що є майже дзеркальним відображенням дефіциту поточного рахунку у січні-листопаді 2019 року (-6,3 млрд доларів США).
Про це написав голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
“Водночас у 2020 році практично зупинилися надходження прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну: за 11 місяців відплив ПІІ з України становив близько 200 млн доларів США (з урахуванням інвестицій резидентів України за кордон – „мінус” 540 млн доларів США), у тому числі шляхом вилучення доходів прямим інвестором – „мінус” 1,2 млрд. доларів США”, – пояснюэ Данилишин.
Для порівняння – за аналогічний період минулого року до України надійшли ПІІ в сумі 5,1 млрд доларів США, з яких 3,1 млрд доларів США становили реінвестовані доходи прямого інвестора.
“Разом із відпливом портфельних інвестицій у боргові цінні папери уряду та корпоративного (у тому числі, банківського) сектору на рівні 1,9 млрд доларів США, чистий відплив коштів з України за фінансовим рахунком за січень-листопад 2020 року становив 7,7 млрд доларів США, тоді як за аналогічний період минулого року чистий приплив коштів за фінансовим рахунком становив 9,0 млрд доларів США”, – додав голова Ради НБУ.
Таким чином, недостатньо швидкий прогрес у реалізації структурних реформ та невизначеність із подальшими перспективами подолання епідемії COVID-19 в Україні визначають мізерні обсяги іноземних інвестицій в економіку та не дозволяють повною мірою розкрити виробничий потенціал української економіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас