Уряд поверне пільги на електроенергію в 30-кілометровій зоні АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд поверне пільги на електроенергію в 30-кілометровій зоні АЕС

Особисті фінанси
1152
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко запевнили, що якнайшвидше вирішать питання тарифів на електроенергію для жителів міст, що розташовуються у 30-кілометровій зоні АЕС.
Про це звітує депутат Денис Герман за результатами робочої зустрічі з нардепами, прем’єр-міністром та в.о. міністра енергетики.
“Пропонувалось декілька варіантів повернення цього тарифу: через субсидію та через окремий тариф”, – коментує він. За словами Германа, більшість схиляється саме до тарифу.
Йдеться передусім про міста Нікополь, Марганець та Покров, що відмовилися від централізованого опалення, а отже, більше залежні від тарифів на електроопалення.
Нагадаємо, Кабінет міністрів спрямує субсидії українцям, які використовують електроенергію для опалення. Відповідне доручення голова Кабміну Денис Шмигаль дав Міністерству соціальної політики і Міністерству фінансів.

Довідка Finance.ua:

  • Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) постановою від 6 січня 2021 скасувала низку пільг на електроенергію.
  • Зокрема, постанова №498 передбачала для населення, що проживає в 30-кілометровій зоні навколо АЕС, пільгу на рівні 70% від чинного тарифу на електроенергію. У цій постанові також було закріплено порядок розрахунку дво- і трьохзонного обліку електроенергії, що передбачає коефіцієнт 0,5 і 0,4 відповідно для тарифу на електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00.
  • Уряд хоче запровадити державне регулювання цін на газ на період карантину або до завершення цього опалювального сезону. За словами прем’єра, пропонується запровадити ціну на газ у 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас