Названо основні зловживання облгазів, на які скаржаться українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо основні зловживання облгазів, на які скаржаться українці

Енергетика
3514
До Консультаційного центру ГазПравда надходить все більше звернень від побутових споживачів газу, які мають намір змінити постачальника природного газу, проте стикаються із протидією колишніх постачальників, афілійованих з облгазами.
Про це повідомляється на сайті ГазПравда.
Порушеннями новорічно-різдвяного періоду стали:
  • присвоєння кількох ЕІС-кодів одному й тому ж споживачу;
  • повернення споживача до попереднього постачальника без відома самого споживача;
  • завищення обсягів споживання;
  • відключення домогосподарств від газопостачання з вигаданих причин просто посеред зими.
«Щоб отримати вигіднішу ціну на газ, люди почали змінювати постачальника, однак досить часто стикаються з протидією від попереднього постачальника, який уперто не хоче відпускати своїх клієнтів, шантажуючи їх відключенням газу, перевірками та донарахуванням додаткових обсягів споживання. Найбільш цинічно себе поводить Лубнигаз та його «дочка» ТД Лубнигаз. Саме тому ГазПравда допомагає споживачам готувати претензії і скарги споживачам, адже непокаране зло швидко зростає», — наголосила координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.
Названо основні зловживання облгазів, на які скаржаться українці
Окрім того, група облгазів продовжує застосовувати так звані «температурні коефіцієнти» попри пряму заборону НКРЕКП. Не зважаючи на внесені зміни до Кодексу ГРМ та Типового договору розподілу природного газу від листопада 2020 року в частині обліку спожитого газу виключно за показами лічильника (без врахування так званих «температурних» коефіцієнтів), Оператори ГРМ і далі продовжують їх застосовувати до побутових споживачів.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує з 1 лютого на рік обмежити ціну газу для «вразливих споживачів», а до таких віднесено все населення, на основі формули «хаб мінус».
  • В Україні будь-який громадянин може замінити постачальника газу. В одному багатоквартирному будинку за законом можуть працювати десятки різних постачальників, з різними тарифами та умовами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас