Чи втратять українці гроші - "Слуга народу" оцінила ризики пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи втратять українці гроші - "Слуга народу" оцінила ризики пенсійної реформи

Казна та Політика
4172
Після запровадження в Україні другого рівня пенсійної системи держава вживатиме заходи, які забезпечать збереження пенсійних накопичень людей.
Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявила народна депутатка від “Слуги народу” Галина Третьякова, коментуючи пенсійну реформу в Україні.
За словами “Cлуги народу”, є декілька рівнів гарантії збереження накопичень.
“В першу чергу це рівень гарантій, які створює держава. Його називають наглядом за фінансовими установами, які займаються пенсійними накопиченнями. Зазвичай його називають пруденційний нагляд. Це нагляд, коли фінансовий регулятор передбачає, що може бути зменшення вартості активів, і застосовує засоби впливу в той час, коли зменшується вартість накопичених активів та грошей, грошової маси, на яку можуть бути перетворені такі активи”, – розповіла Третьякова.
Ще одним механізмом збереження пенсійних накопичень нардеп назвала Фонд гарантування вкладів.
“Ми думаємо, що нам потрібно розповсюджувати вплив Фонду гарантування вкладів. Сума, яка має покривати, має бути однакова у банківському середовищі й недержавному пенсійному накопиченні”, – зазначила вона.
Проте головною гарантією збереження коштів Третьякова назвала право людей самим розпоряджатися своїми накопиченнями:
“Перший механізм – що кожна людина, яка є власником таких накопичень, займається сама інвестиціями. Це буде власність людини, яка інвестуватиме й обиратиме компанію з управління активами, та буде слідкувати за тим, щоб відсоток був більшим, ніж інфляція”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас