НБУ з 1 липня посилить вимоги до видачі споживчих кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ з 1 липня посилить вимоги до видачі споживчих кредитів

Кредит&Депозит
8048
Національний банк України з 1 липня 2021 року планує підвищити вагу ризику для незабезпечених споживчих кредитів до 125%.
Про це йдеться у звіті регулятора про фінансову стабільність за грудень 2020 року.
«З огляду на існуючі ризики сегмента, НБУ зберігає наміри ввести підвищені ваги ризику для незабезпечених споживчих кредитів. Підвищення ваг ризику відбудеться поетапно: до 125% з 1 липня 2021 року і до 150% з 1 січня 2022 року», — зазначили в НБУ.
Як зазначили в регуляторі, що такі зміни покликані збільшити стійкість кредиторів до потенційних кризових явищ, зокрема стимулювати належний облік як переваг, так і ризиків роботи в цьому сегменті.
Відповідно до проведеного Нацбанком аналізу, заплановане підвищення ваги споживчих кредитів не призведе до порушення вимог до капіталу банків, оскільки фінустанови мають достатній запас міцності.

Довідка Finance.ua:

  • Одразу після пом’якшення карантинних обмежень банки відновили кредитування економіки.
  • У III кварталі поточного року активи фінансових компаній, незважаючиь на зниження їх кількості, зросли переважно через відновлення кредитування.
  • Національний банк України переглянув окремі вимоги до оцінки фінансового стану боржників – органів місцевого самоврядування під час розрахунку розміру кредитного ризику.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас