Фінкомпанії збільшили обсяг кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінкомпанії збільшили обсяг кредитування

Кредит&Депозит
247
У III кварталі поточного року активи фінансових компаній, незважаючиь на зниження їх кількості, зросли переважно через відновлення кредитування.
Як повідомляє прес-служба Нацбанку, за цей період обсяг наданих протягом кварталу кредитів домогосподарствам зріс на 47%, а корпораціям – на 58%.
Водночас, разом з кредитуванням відновлюється і лізинг: обсяг лізингових операцій зріс на 46% і на 6% в порівнянні з II кварталом і з аналогічним періодом 2019 року відповідно.
Обсяг факторингових операцій фінансових компаній дещо скоротився. Однак цей показник залишається вищим, ніж в аналогічному періоді минулого року.
При цьому, в третьому кварталі фінансові компанії продовжували генерувати прибуток. Хоча їх обсяг все ще нижчий від торішнього значення, показники рентабельності залишилися на торішньому рівні.
Після нетривалого падіння обсягу операцій, в III кварталі 2020 року ломбарди збільшили кредитування, наблизившись до торішніх показників.
Як і раніше, основним джерелом доходу фінансових компаній і небанківських установ є процентні доходи, що формують 86% надходжень, які зросли, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.
Рентабельність діяльності, повторюючи тренди попередніх років, дещо знизилася і становить 7,2%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас